RÖSTER OM OSS

Både Anna och Erwin Kaschmieder älskar när clownerna kommer på besök.

Sjukhusclownerna har under många år träffat Anna, som bor utanför Hässleholm, under hennes vistelser på sjukhusen i regionen.

”Dagarna ser likadana ut och det är väldigt svårt att tänka på något annat än det du oroar dig över. Kommer hon bli frisk igen? Kommer hon klara sig? Det är då besöken av clownerna verkligen gör en skillnad”, säger Erwin och fortsätter:

”Att bara under 15-20 minuter ryckas bort från den verkligheten. Uppleva något annorlunda och göra saker som man normalt sett inte gör på ett sjukhus. När clownerna kommer in flyttar de på alla saker, gör plats och säger: “jag vill dansa här”. Det blir nästan overkligt. Även om läkare och sjuksköterskor gör sitt bästa och har en positiv attityd är det inget som de skulle göra.”

Läs hela intervjun i vår verksamhetsberättelse från 2018.

Selma Karadolami, undersköterska på barn- och ungdomsavdelningen på Centralsjukhuset i Kristianstad.

”Människor som jag känner och som har haft barn inlagda brukar berätta för mig att de har träffat clownerna och säger att de är så roliga.”

Clownernas insats gör att barnen för en stund kan glömma att de är inlagda på sjukhuset, menar hon.

”Besöken påverkar verkligen barnen positivt. Det blir som att det inte bara är ett sjukhus, utan barnen känner att det kan vara roligt också. Jag älskar clownerna. Det gör jag verkligen”, säger Selma Karadolami.

Läs hela intervjun i vår verksamhetsberättelse från 2017.

 

 

DOKUMENT

KVALITETSSÄKRING

Vår utgångspunkt är att värna respekten för barnets och de anhörigas värdighet och integritet och samtidigt öka deras känsla av delaktighet, känsla för sammanhang samt glädje under sjukhusvistelsen.

Clownronden har 90-konto. Det innebär att Svensk insamlingskontroll regelbundet granskar vår ekonomi och redovisning. För att läsa mer om vad som ingår i granskningen samt ytterligare information om insamlingskontroll kan du besöka Svensk insamlingskontrolls hemsida.

AKTUELLT

Livesändningar
på Facebook

Vecka 23

måndag 1/6 – kl. 11.oo och 14.00
tisdag 2/6  – kl. 11.00 och 14.00
torsdag 4/6 – kl. 11.00 och 14.00
fredag 5/7 – kl. 11.00 och 14.00

Vecka 24

måndag 8/6 – kl. 11.oo och 14.00
tisdag 9/6 – kl. 11.oo och 14.00
torsdag 11/6 – kl. 11.oo och 14.00
fredag 12/6 – kl. 11.oo och 14.00

Turné med Siskaz

Lund Comedy Festival

Lördag den 31 augusti. Läs mer här.

Malmöfestivalen

Fredag den 9 augusti. Läs mer här.