AKTUELLT

Foto: Nille Leander

Clownronden på Bibu och Blodomloppet

I vanliga fall syns vår verksamhet mest på sjukhusområdena runtom i Skåne, men under våren och försommaren 2024 har du möjlighet att möta oss i andra sammanhang vid tre tillfällen. 

Den 14 maj och 3 juni deltar vi på Blodomloppet! Vi vill uppmärksamma den viktiga blodgivningen och därför finns vi på plats vid Lilla Blodomloppet i Malmö den 14 maj och i Kristianstad den 3 juni. Lilla blodomloppet är barnens lopp. Clownerna finns på plats för att heja och uppmuntra alla barn som deltar! 

Den 15 maj arrangerar vi ett seminarium på Bibu – scenkonstbiennalen för barn och unga – i Helsingborg. Det blir ett samtal mellan en professor som undersöker konstens läkande potential, en konstnärlig ledare för 100 sjukhusclowner i Österrike och en skånsk sjukhusclown. Läs mer här (länken öppnas som ny flik).

DOKUMENT

KVALITETSSÄKRING

Vår utgångspunkt är att värna respekten för barnets och de anhörigas värdighet och integritet och samtidigt öka deras känsla av delaktighet, känsla för sammanhang samt glädje under sjukhusvistelsen.

Clownronden har 90-konto. Det innebär att Svensk insamlingskontroll regelbundet granskar vår ekonomi och redovisning. För att läsa mer om vad som ingår i granskningen samt ytterligare information om insamlingskontroll kan du besöka Svensk insamlingskontrolls hemsida.