TRÄFFA CLOWNERNA

På Clownronden arbetar sju sjukhusclowner – samtliga med fast anställning. Därutöver har vi fyra timanställda vikarier. Alla sjukhusclowner är i grunden professionella artister, specialutbildade för att arbeta med sjuka och funktionsnedsatta barn och ungdomar.

LAIJLA

Laijla är glad för det mesta men kan också bli arg. Då gnisslar hon tänder och morrar som en varg. Men mest är hon glad så det spritter i bena. Ofta i båda men mest i det ena. Hon älskar att dansa åt alla håll. Försöker på armar o ben hålla koll. Trolla det kan hon mest inte alls. Hon är mycket bättre på schottis och vals.

RHÅLF

Rhålf brukar säga så här om sig själv: ”Det var en gång en liten gubbe som dök upp på en stubbe. Såg sig omkring i förundran. Hur ska jag hinna, det måste gå undan. Trudelutt trolleri, trallallala. Jag hittar en sång varje dag!”

BÖNAN

Bönan gillar att titta och se, höra och lyssna. Hon har en räv bakom örat som heter Vilse. Ibland lurar Vilse Bönan så hon går åt fel håll. På fritiden tycker Bönan om att prata och äta glass samtidigt. Bönan vill bli vettigrinär när hon blir stor. Eller en polis som dricker kaffe.

DIZI

Med Dizi är det fart och fläkt. Hon gillar att lyfta och landa och hittar flygstolar överallt. Hon har fallskärmshängslen och airbag i baken. Drömflyger gör hon  i alla riktningar. Dizi är extra förtjust i svävande bubblor.

JACK

Jack tycker om att sjunga, men allra helst spelar han på sin ukulele. Favoritfärgen är grön och favoritdjuret är giraff, men det kan han inte stava till, så därför ritar han ofta istället. Jack har en mycket speciell hemlighet,  nämligen hur man kan fånga en bubbla och förvandla den till en ballong.

SISKA

Siska är en rolig prick som tidigare jobbade på ett bageri. Men en dag råkade hon ramla ner i en tårta och blev skickad på kalas. På den vägen är det… Hennes favoritfärg är rutigt och zebran är favoritdjuret eftersom den har så fint mönster och liknar en häst.

FILOU

Filou är en riktigt busig filur som kan trolla bort lite vad som helst. Han kan cykla lika snabbt som en raket och göra piruetter likt en bångstyrig virvelvind. När han inte träffar barnen på sjukhusen mumsar han helst på jordgubbar och tittar på fåglar. Koltrasten är hans favoritfågel.

KONTOR

Niclas Turesson, verksamhetsledare

E-post: niclas@clownronden.se

Tel: 040 – 18 33 19

Gerda Boström, kommunikatör

E-post: gerda@clownronden.se

BESKYDDARE

Eva Rydberg

Artist

Det är en ära att ha fått uppdraget som Clownrondens beskyddare. Jag har själv en bakgrund som clown, den första kvinnliga clownen i Sverige faktiskt, och vet vilken kraft som finns i clownfiguren. Att få publiken att skratta är en underbar känsla och att få ha det som sitt jobb är en otrolig gåva. Det Clownronden gör är så fantastiskt fint. Jag hade själv för länge sedan en sådan tanke, men det blev bara en tanke, för det kom så mycket annat i vägen…

Bodil Jönsson

Professor emirita

Jag har fått den stora äran att vara beskyddare till Clownronden, ett uppdrag jag åtagit mig med glädje och respekt. Att Clownronden i praktiken är professionella på att hjälpa sjuka barn att känna sig friska/friskare, åtminstone några timmar i taget gör stor skillnad, garanterat för stunden och ibland för den långsiktiga hälso-utvecklingen. När apatin ger vika, om så bara för en halvtimme, sker det något i människan, något som bär på en mening, ett sammanhang och en glädje. Något som förskjuter balansen åt det friska hållet.

STYRELSE

En ideell förening måste ha en styrelse. Styrelsens uppdrag är att bereda olika frågor, förvalta de beslut som årsmötet fattat, leda föreningens arbete samt att representera föreningen i olika sammanhang.

Lena Holmberg, ledamot och ordförande

Maria Malm, ledamot och kassör

Åsa Hindborg, ledamot och sekreterare

Kristina Andersson, ledamot

Cecilia Schön, ledamot

Carin Hompe Svedberg, suppleant